Türkiye Tenis Federasyonu  faaliyet programında yer alan Türkiye 4. Tenis Ligi maçları, 17-19 Eylül 2012 tarihleri arasında İzmir Örnekköy Üniversiyat tesislerinde gerçekleşti.

Turnuvaya; İstanbul, Ankara, Antalya, Kıbrıs, Eskişehir, Aydın, Kayseri ve Afyon Karahisar’dan erkek ve bayan takımları katıldı. İlimizi erkek ve bayanlarda Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü temsil etti. Müsabakalar; 4 tek, 2 çift şeklinde gerçekleştirildi.

FİNAL MAÇI NEFES KESTİ

Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü Bayan Takımı, final maçında İstanbul Pendik Tenis Kulübü’nü nefes kesen maçlar sonunda 4-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Takımın kadrosunda yer alan; Aslı Gürdal, Emel İbiş, Meltem Akın, Pınar Terzi ve Tutku Tuğ, Yalovamızı bir kez daha gururla temsil etti.

BELEDİYE BAŞKANI KOÇAL’A TEŞEKKÜR

Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Ş. Handan Acar, 3. lig sevinci yaşatan takımlarıyla gurur duyduklarını ve takımlarının başarısında emeği geçen tenis hocaları, sporcular ile desteklerinden dolayı Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür etti. Acar, “Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübümüz, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bizleri gururlandırdı. Maddi sorunlar nedeniyle katılamadığımız maçlar sonucu düştüğümüz 4. ligde, bu kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 5 yaşından başlayarak, her yaştan sporcumuz ile faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal 'a, kulübümüz antrenörlerine, bizi ligde başarıyla temsil eden sporcularımıza ve onları çalıştıran, bu yolda büyük emek sarfeden Mustafa Terzi hocamıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Tenis İl Temsilcisi ve Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü Eğitmeni Mustafa Terzi de, 3. ligi çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını, amaçlarının kısa sürede içerisinde 1. lig olduğunu söyledi. Terzi, başarılarında önemli bir paya sahip olan başta Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal olmak üzere, kulüp yönetimine, sporcular ve aileleri ile antrenörlere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. 

ERKEK TAKIMIMIZ 2. OLDU

3. Lige çıkmayı hedefleyen Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü Erkek Tenis Takımı, final müsabakasında Fethiye Tenis Kulubü’ne 5-1 yenilerek turnuvayı 2. olarak tamamladı. Bu sonuçla, erkek takımı 3. lige yükselemedi.

Editör: TE Bilişim