Bu sezon TKB2L’de 35 takımın katılacağı ve 4 grup halinde oynanacak olan TKB2L’de gruplar, coğrafi bölgelere göre konumlandırılacak.

Geçtiğimiz 2 sezon olduğu gibi bu yılda ilimizi Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Liginde Yalova VİP Gençlikspor temsil edecek. Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi kurulu geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılmış ve Yalova’yı kulüp başkanı Murat Yapıcı temsil etmişti. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan TKB2L’nin Lig Kurulu toplantısının da yapılacağı fikstür çekimi 17 Eylül 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.  Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde 2014-2015 sezonu, 11 Ekim Cumartesi günü start alacak. Yalova VİP Gençlikspor, coğrafi bölgelere göre ayrılan gruplara C Grubunda yer alırken muhtemel rakipleri ise Bursa (2), İstanbul (4), Sakarya ve Tekirdağ’dan olacak.

Lig hazırlıklarına İstanbul’da start veren Yalova VİP Gençlikspor ise yeni sezon öncesi Melis Eren ve Ayda Büyükbayrak’ı kadrosunda tutarken, Makedon oyuncu Arin Agic, Orduspor’dan Benan Uyar, As Osmaniye Gençlik’ten Melisa Sevim, Fenerbahçe altyapısından Ece Koşar ve Beşiktaş’tan Selin Uzun’u transfer etmişti.

“Belediyespor’da kura heyecanı”

Geçtiğimiz sezon play-off’lara kalmayı kıl payı kaçıran Yalova Belediyespor’da kura heyecanı yaşanacak. 2014-2015 sezonu hazırlıklarına start veren 12 Dev Adamın hangi grupta olacağı ve rakipleri bugün belirlenecek.

Hedeflerinin TBL olduğunu açıklayan Kulüp Başkanı Resul Kocaağa ise,”Spora, sporcuya her konuda destek olan, sporcularımızın sağlıklı ve güzel ortamda spor yapmasını sağlayan belediye başkanımız Vefa Salman ve ekibine özellikle teşekkür ediyor, EBBL’ye katılan tüm kulüplere ise başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum. Önümüzdeki hazırlık dönemini iyi geçirerek eksik olan pozisyonlara da doğru transferler yaparak öncelikli hedefimiz TBBL. Genç ve yetenekli bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Teknik kadromuzun ihtiyacı doğrultusunda 3-4 tecrübeli oyuncu transferi ile sezona iyi bir başlangıç yaparak TBBL’ye yükselmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nin fikstürü Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi fikstürünün hemen ardından belirlenecek.  

Editör: TE Bilişim