Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin ilk yarısının son haftasında maça çıkmayan Tosyalı Toyo Osmaniye ligden düşerken, Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise en yakın rakibinin 3 galibiyet önünde liderliğini sürdürdü. Yalova VİP ise aldığı mağlubiyet sonrasında 17 haftalık maratonu 16. Sırada tamamlamış oldu.
İlk yarının son haftasında İzmir’de Bayraklı Belediyesi’ne konuk olan VİP rakibine 85-69 yenildi. Lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise evinde son dönemde yaptığı yatırım ve transferlerle dikkat çeken Elazığ İl Özel İdaresi’ni 75-53’lük skorla geçti. Gelişim derbisinde ise gülen taraf 88-82’lik skorla Mersin BŞB Gelişim’i deviren Fenerbahçe Gelişim oldu.
İzmit Belediyespor ağırladığı Urla Belediyesi’ni 89-82’lik skorla geçerken, Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu ise evinde Bursa BŞB Budo’ya 65-61’lik skorla boyun eğdi. İstanbulgücü kötü gidişe evinde 55-51 yenildiği Mersin Basketbol maçıyla devam ederken, Mersin Üniversitesi ise sahasında Edremit Belediyesi Gürespor’u 70-58 devirerek haftanın sürprizini gerçekleştirdi. Tosyalı Toyo Osmaniye-Çankaya Üniversitesi maçı ise ev sahibi ekibin yeterli oyuncusunun bulunmamasından dolayı oynanmadı. Ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Osmaniye ile ilgili son kararı TBF verecek.

Editör: TE Bilişim