Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezon 21 ve 22 Nisan tarihlerinde oynanan 38. hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı.
TKBL’de normal sezonun tamamlanmasının ardından; Bornova Beckerspor, OGM Orman Gençlik, Çankaya Üniversitesi, Edremit Bld. Gürespor, Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Mersin Üniversitesi, İzmit Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdare play-off oynamaya hak kazandı. Ligdeki temsilcimiz Yalova VİP ise 2016-2017 sezonunu 13 galibiyet ve 25 yenilgi ile 16. Sırada tamamlamayı başardı. Temsilcimiz ile birlikte Edirne Belediyesi Edirnespor, İstanbulgücü, Orduspor, Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu, Urla Belediyesi, TED Ankara Kolejliler, ve Mersin BŞB Gelişim play-off’a kalamayarak sezonu tamamlamış oldu.
Normal sezonda son dört sırada yer alan Kurtuluş Spor, Nevşehir HBVÜ, Anadolu Üniversitesi ve 55 Gençlik ise lige veda ederek Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligine düştü.
Ligin son haftasında Yalova VİP evinde Çankaya Üniversitesi’ne 83-69, Edirne Belediyesi Edirnespor’da ağırladığı Mersin Üniversitesi’ne 78-60 yenildi. Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu son haftada İzmit Belediyesi’ne 65-57 boyun eğerken, Urla Belediyesi ise ligden düşen Kurtuluşspor engelini 73-67’lik skorla aştı.
Edremit Belediyesi Gürespor ise evinde lider Bornova Beckerspor’u 87-66 yenerken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ise sahasında Elazığ İl Özel İdaresi’ne 104-61 gibi farklı skorla yenildi. Mersin BŞB Gelişim ile İstanbulgücü maçını ev sahibi ekip 66-65 mağlup ederken, 55 Gençlik ise rakibi OGM Orman Gençlik’e 101-41 boyun eğdi. TED Ankara Kolejliler ise son maçında Orduspor’u 98-77 yendi.

Editör: TE Bilişim