Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde ikinci hafta geride kalırken, ligin sürpriz ekibi İzmit Belediyespor liderlik koltuğunda oturuyor. 6 takımın galibiyet göremediği TKBL’de son iki sırada ise temsilcimiz Yalova VİP ve Mersin Üniversitesi bulunuyor.
Geride kalan ikinci hafta maçları kapsamında maçını Karamürsel’de oynayan Yalova VİP rakibi Mersin Basketbol’a 77-65 yenilerek bu haftayı da mağlubiyetle kapattı. İzmit Belediyespor ise deplasmanda Mersin BŞB Gelişim’i adeta parkeye yığarak rakibini 70-40 yendi. Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu ise evinde Edirnespor’a karşı 71-62’lik şok bir yenilgi aldı.
Kırçiçeği Bodrum Basketbol ilk haftayı lider kapatan Bursa BŞB Budo takımını 75-67’lik skorla aşarken, şampiyonluğun favorilerinden Tosyalı Toyo Osmaniye ise sahasında Fenerbahçe Gelişim’i 88-61 mağlup etti.
Maddi sıkıntı içerisinde olan Orduspor ise sahasında Urla Belediyesi’ne 73-68 boyun eğerken, ligin yeni ekibi Bayraklı Belediyesi ise Elazığ İl Özel İdare’ye 9 sayı farkla 80-71 yenildi. Skor açısından kısır geçen maçta Mersin Üniversitesi evinde Çankaya Üniversitesi’ne 52-42, İstanbulgücü’de Edremit Belediyesi Gürespor’a 70-52 mağlup oldu.

Editör: TE Bilişim