Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Toraman, gündemde yer alan konular ve geleceği yönelik projelerini açıkladı. En büyük hedefinin U-11’den U-19’ye kadar olan kategorilerde elit lig oluşturmak istediğini belirten Toraman, Amatör Evi’nin Yalova futboluna çok şey katacağını Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve başkan yardımcısı Halit Güleç’e katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
Futbol İl Temsilcisi Hakan Toraman,” Öncelikle Yalova’daki amatör futbol kabuk değiştirmeye Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile başladı. Ardından ise futbol il temsilciği ve il hakem kurulundaki görev değişiklikleriyle devam etti. Bu kurumların yanında TÜFAD ve Saha Komiserleri Derneği’nde ki görevli ağabeylerimizin tecrübeleriyle doğru ivmelenme devam edecek. Öncelikle ASKF Başkanı Tamer Erbul’un tesis ve sahalarımızla ilgili yapmış olduğu bakım, tamir, onarım ve yenileme işleri tüm hızıyla devam ediyor.  Fiziki mekanların tertemiz olduğunu ve çoğu ilde böyle bakımlı ASKF binalarının olmadığını görüyoruz. İl temsilcisi seçildiğim andan itibaren ASKF ile her zaman dirsek temasında oldum. Tüm sorunların ve sıkıntılı problemlerin birlikte paylaşarak azaltmaya çalıştık. Her konuyu konuşup ortak noktada buluştuk. Maç programlarında ince eleyip sık dokuduk. Tertip Komitemizin seçilmesinden bu yana yaptığımız toplantılarda katılımın 6 kişiden aşağıya düşmemesi ve alınan tüm kararların çoğunlukla kabul edildi. Tertip Komitemizde bulunan Erdinç Alaza, Cihan Arslan, Mehmet Akyüz ile tecrübesi ile desteğini hiç esirgemeyen Yalçın Tokay, Sultan Eyüboğlu’na çok teşekkür ediyorum. haftada 2 hatta 3 kez toplanıp tüm sorunları masaya yatırıyoruz. Bu sorunların bertaraf edilmesinde bizden maddi ve manevi desteğini hiç esirgemeyen ASKF Başkanı Tamer Erbul ağabeyime çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yalova futbolunun geleceği altyapılarda gizli
Yalova futbolunun gelişmesi için projeler ürettiklerine dikkat çeken Toraman,” Yalova ASKF’nin büyük projesi olan Amatör Evinin bitmesi ile 5 kurumun aynı çatı altında olup, birlikten güç çıkartıp daha büyük işlere imza atacağız.  Futbolun gelişmesi adına 5 kurumun bir çatı da olması şart. Bu kurumlar ASKF, Futbol İl Temsilciliği, İl Hakem Kurulu, TÜFAD, Futbol Saha Komiserleri Derneği’dir. Amatör Evi’nin hayata geçmesi için destek veren Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’a ve yardımcısı Halit Güleç’e teşekkür ediyorum. Yalova futbolunun bir adım daha ileri gitmesi için bölge federasyonumuzdan ve Bursa ASKF’den her türlü lojistik desteği aldık. Amatör futbolun kalitesinin artması için ince eleyip sık dokuduk. Yalova futbolunun geleceği altyapılarda gizli olduğunu düşünüyorum. U-11’den, U-19 gruplarında kalitenin artması için elit gruplar oluşturmak istiyoruz. Tüm planların bu gruplar üstüne oluşturacağız. Bu gruplardaki takımlarımızın kalitesinin artması, ileriye daha sağlıklı bakmamıza vesile olacak. İlçe belediye takımlarının başkanlarına üst yapıya harcadıkları paraların ve masrafların yatırım olarak altyapıya harcamalarını istiyorum. Böylelikle temeli sağlam olan altyapıların üste çıktıca daha dirayetli gruplar oluşturacağız” şeklinde konuştu.
“Artan olaylar futbola gölge düşürüyor”
1.Amatör kümede son dönemde artan olayların futbola gölge düşürdüğünü belirten spor adamı,” Son haftalarda olan saha dışı olaylar bizleri üzüyor. Özellikle 1. Amatör kümede takımlarımızın daha sakin olmalarını istiyorum. Kavga ve dövüş ile bir yere varılamaz. Bunu anlama zamanı geldi de geçiyor. Yeni spor kanunları çok sert cezalar ve yaptırımları bulunuyor. Ben tüm takımlarımızı ve futbolcuları centilmenliğe davet ediyorum. Kısıtlı imkanlarla lige katılan bu takımların aldıkları ve alacakları cezalar daha da zorda kalmalarını sağlayacak. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Çevik Kuvvet Müdürümüzün saha olaylarına daha özen göstereceklerini ve kameralı kayıt sistemini hayata geçireceğini, görevli güvenlik sayısını arttıracaklarını iletti. Taraftarların bilinçlenmesi için ASKF ve Futbol İl Temsilciği ile ortak planlar yapıp kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. sahalarımızda küfürün ve kavganın bitmesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilişim