Güreş İl Temsilciliği tarafından Yalova’da güreşi daha da geliştirme ve Türk sporuna başarılı sporcular kazandırma amacıyla güreş branşında okullarda sporcu taraması yapıldı. Olimpiyat beşincisi ve Avrupa Şampiyonu Buse Tosun’un Öğretmen Yusuf Ziya Okulu’nda başlayan taramada rol model olarak öğrencilere bilgi tecrübelerinden bilgi verdi.
Farklı bir heyecan yaşadığına vurgu yapan Avrupa Şampiyonu Buse Tosun, “Yalova Yusuf Ziya ilkokulunda çocuklara sporu ve sporculuğumu anlattım. Verimli bir ziyaret oldu. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Buse Tosun Kimdir?
1995 yılında İzmir'in Karşıyaka semtinde dünyaya geldi. Yalova Tersaneler Spor Kulübünde güreşen Tosun, aynı zamanda üniversitesine devam ediyor. Güreş hayatında 2006 yılında Selahattin Karaman sayesinde başlayan Buse Tosun yaklaşık 10 yıldır güreş sporu yapıyor. Güreşe İzmir Büyükşehir Belediyespor'da başladıktan sonra kısa sürede elde ettiği başarılar sayesinde Yalova Tersaneler Spor Kulübüne transfer oldu.
Parlak bir spor geçmişine sahip olan Buse Tosun yaptığı en iyi dereceleri şöyle: 3 kez Avrupa Şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ve bir kez de Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası şampiyonluğu.

Editör: TE Bilişim