Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden Yalova Group Belediyespor’un ana sponsoru Yalova Group’un sahiplerinden Onay Tuna, 2016-2017 sezonu sonunda 1. Lige yükselmek istediklerini söyledi.
Geçen sezon takımın olumlu işler yaptığını belirten Tuna, Kolej takımı havasına büründüğünü takıma sponsor olmaktan dolayı da gurur duyduğunu belirtti.  
Bu sezon ki hedefler ve takımın geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuna,” Geçen yıl takım, hepimizi gururla temsil etti. Bu çok hoşumuza gitti ve büyük övünç duyduk. Yeni sezon öncesi bir oyuncumuz takımdan ayrıldı. Bize geldikten sonra daha iyi oldu ve kaliteli bir oyuncu konumuna geldi. Bizden ayrıldı üzgünüz, ama Yalova Group Belediyespor’da çok iyi bir sezon geçirip başka takıma transfer olduğu için gurur duyduk. İzmir’den bir transferimiz oldu. Takıma uyumu da güzel olacak. Çorlu takımından da bir pivot aldık. İç transferde de oyuncularımızla anlaştık. Son olarak kaptanımız Serdar’la anlaşma sağladık. Her şey çok güzel gidiyor. Takımdan ayrılan Fatih’in yerini dolduracak bir ismi kadromuza katacağız. Kemik kadroyu korumak istiyoruz; çünkü çok güzel bire kolej takımı gibi olduk. Takımda iyi bir uyum var. Yeni sezondaki hedefimiz; şampiyon olmak ve üst lige çıkmak. Aslında bu yıl üst ligde mücadele etmek için bir şansımız var. Onun için de Türkiye Basketbol Federasyonu ile görüşmelerimiz olacak. Az da olsa üst lige çıkma ihtimalimiz bulunuyor. Üst ligdeki bazı takımların kapanması söz konusu. Bu olursa biz üst lige katılmak için başvuruda bulunacağız. Eğer olmazsa da yeni sezonda mutlaka şampiyon olmak istiyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim