Yalovaspor’u şirket gibi düşündüklerini belirten Onay Tuna, A takımdan altyapıya, gelir kaynaklarından, kulüp borcuna kadar bilinmeyenleri içtenlikle cevapladı.

“Bütçe 500 Bin TL”

Yalovaspor için ayırdıkları bütçenin 500 Bin TL olduğunu söyleyen Onay Tuna,” Bu yıl Yalovaspor için ayıracağımız bütçemiz, yaklaşık 500 bin TL. Bu rakamla Yalovaspor’u üst lige taşıyacağız. Bunun yanında futbolcu, malzeme, altyapı giderleri var. Bu 500 bin TL’lik desteğin içerisinde, yüzde 10’u bile bulmayan yönetim dışı destek var. Biz bu imkanların neredeyse tamamını, yönetim kurulu olarak sağladık. Bizi esas zorlayacak sene, önümüzdeki sene. İnşallah BAL’da olduğumuzda hiç beklemeden kendimizi 3. Lig’e atabilmemiz lazım. Biz il takımıyız. Bunu yapabilmek için de ciddi bütçeler gerekiyor. Yönetim kurulu olarak gerçekçi olmak lazım, bu bütçeleri karşılayamayız. Bunu karşılayabilecek bir yönetimin de oluşabileceğini zannetmiyorum. Bu bütçenin karşılanması için, belediyeler, STK’lar, sanayi kuruluşları ve ticaret odası ile el ele vermemiz gerekiyor. Altyapısı ve herhangi bir geliri olmayan ve kulüp binasının içler acısı olduğu konumdayız. Bunların düzeltilmeden Yalovaspor’un başarıya ulaşması mümkün değil. Yalovaspor’un üst liglerde mücadele edebilmesi içn öncelikle tesislerinin aktif hale gelmesi ve altyapının oluşması gerekiyor. Dışarıdan sürekli oyuncu alarak bu değirmen dönmez. Yalovaspor’u bir şirket olarak düşünmek lazım. Yalovaspor’u şuanda yönetici arkadaşlarımız, belirli işadamlarımız ve belediye başkanlığının bir kısım desteğinin dışında hiçbir geliri yok. Sağ olsun yönetimdeki arkadaşlar bizi kırmadı. Bizimle beraber görev yapmayı kabul ettiler. 2 senelik görevimize hızlı başladık. Güzel bir takım kurduk. Şuanda altyapıya odaklandık ve faaliyete geçirdik. Bu seneyi bu şekilde geçireceğiz. Bu yıl ki tek amacımız; Yalovaspor’da nasıl kalıcı gelirler sağlarız, bunun planını yapıyoruz. Kafamızda bazı projelerimiz var. Bunların hayata geçebilmesi, sadece bizim elimizde değil. Buna en başta Yalova’nın STK’ları, belediyeleri, siyasilerinin el atması lazım. Bunun en güzel örneğini basketbolda yaşadık. Yalova Group Belediyespor olarak basketbolda 1. Lig’e kadar yükseldik. Tribünlerde taraftarlarımız sağ olsunlar takımlarını desteklediler. Ancak ben tribünde ne belediye başkanlarımızı ne STK temsilcilerimizi ne de siyasilerimizi gördüm. Hiçbiri maçı izlemeye bile gelmediler” dedi.

“Kulübün borcu yaklaşık 2.5 Milyon TL”

Göreve gelir gelmez kolları sıvadıklarını belirten Tuna, “Görev sırası bize geldi. İnşallah alnımızın akıyla bu işin içinden çıkıp, görev süremiz bitince bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza sağlam bir Yalovaspor bırakırız. Yalovaspor’un aslında anlatıldığı kadar bir borcu yok. Yalovaspor’un yaklaşık 2,5 milyon TL borcu var. Bu Yalova için çok büyük bir borç değil. Bunun birçoğu zaten SGK ve belediyeye olan vergisel borçlar. Biz bunları yapılandırdık. Devlete olan borç da yarı yarıya düştü. Eski başkanlara olan borçlar var. Sağ olsun onlar da bu konuda fedakarlık yapabileceklerini belirttiler. Onlara da teşekkür ederiz. Bunlar profesyonel liglere çıkmadan ödenecek borçlar değil. Önce profesyonel lige çıkıp geçmiş borçları nasıl ödeyebiliriz. Bunun çalışmasını yapmamız lazım. Bizim iki senelik görevimiz boyunca profesyonel liglere çıkmadan borçlarla ilgili çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok. Belediyelerin de kendi imkanlarından dolayı bize yardım etme olanakları hemen hemen yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim