Unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan Altınova Belediyesi 11. Kültürler Festivali’nde Matrak Çadırı büyük ilgi gördü.
Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kültürler Festivali’nde vatandaşlara Türk Savaş Sanatları tanıtıldı.
Altınova Belediyesi Bayraktepe Mesire Alanında düzenlenen 11. Kültürler Festivali’nde Türk Milli Sporu Osmanlı Cenk Sanatları, vatandaşlara tanıtıldı.
Ata Sporları Vakfı tarafından açılan çadırda Geleneksel Türk Savaş Sanatları hakkında bilgi veren Matrakçı Efkan Çalış, “Kadim savaş sanatlarımız Matrak, Tomak, Cenk, Mızrak, Hançer, Tulum, Türk Kılıcı ve Türk Okudur. Matrak eğitimi ve müsabakalarında; Matrak, Kalkan, Tomak, Miğfer Aba, Dizçek, Kolçak, Zırh, tahta kılıç gibi malzemeler kullanılıyor. 15 yaş ve üzeri kişilere yönelik bir eğitim programı.Teknik, taktik ve stratejik eğitim yapısı ile kişinin kısa sürede kendisini savunabilmesine yönelik eğitimler veriliyor” dedi.
Oldukça ilgi gören çadırı ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak Ok attı. Başkan Oral’ın hedefi vurması alkışlara neden oldu.

Editör: TE Bilişim