Türkiye’de satranç parklarının yapılmasını sağlamak için Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen "Sokakta Satranç Var" projesi amacına ulaşıyor. Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Yalova'da bir araya geldiği Belediye Başkanı Vefa Salman'la, Yalova'da satranç severlerin hizmetine sunulacak Türkiye'nin ilk satranç parkının yapılması için gerekli görüşmeleri gerçekleştirdi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 21-23 Kasım 2015 tarihlerinde Yalova'yı ziyaret ederek il yerel yönetimi ve satranç ailesiyle bir araya geldi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Tosun'u ziyaret ederek Yalova'da devam eden satranç faaliyetleri ve projeler konusunda görüşen Tulay, Belediye Başkanı Vefa Salman'la bir araya gelerek, Satranç oynanması için özel olarak tasarlanmış, Türkiye'de ilk kez açılacak bir parkın çok kısa bir süre içinde satranç severlerin hizmetine sunulması için gerekli görüşmeleri de gerçekleştirdi.
Federasyon Yalova İl Temsilcisi Nezir Uyrun, il yönetiminden Erkat Şat, Abdurrahman Baltacı, Saniye Çelebi ve Yalova Belediye Spor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa'nın da hazır bulunduğu Yalova temaslarında Tülay, ilde gerçekleştirilen sportif faaliyetler ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantıda Yalova satranç ailesi ile de bir araya geldi.
Editör: TE Bilişim