Geçtiğimiz hafta sonunda  sona eren U-16 Ligi A ve B grubu müsabakaları sonrasında yapılan final maçını Yalovaspor 80+2. Dakikada Şahin’in attığı golle Acarspor’u 1-0 mağlup ederek Yalova şampiyonu olurken ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı elde etti.

Ahmet Saraç sahasında oynanan İlk 40 dakikası golsüz geçen zevkli ve çekişmeli mücadelenin ikinci yarısı da aynı tempoda geçerken skorda ki dengeyi 80+2. Dakikada Şahin bozarak takımına Türkiye Şampiyonluğunu getirdi. Karşılaşma sonunda maçın hakemi  İlhan Akşakar itirazlarından dolayı Acarsporlu Furkan Molla’ya kırmızı kart gösterdi.

Maç sonunda Acarspor’a ve Yalovaspor’a kupalarını Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Keser verdi.

Yalova U-16 Ligi A Grubunu 28 puanla lider tamamlayan Yalovaspor ile Yalova U-16 Ligi B Grubunu 28 Puanla lider tamamlayan Acarspor Yalova Şampiyonu olmak için Ahmet Saraç sahasında karşı karşıya geldiler. İki takım seyircileri de tribünleri doldururken müsabakanın heyecan seviyesi ise hat safhadaydı.

Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte Yalovaspor rakip sahada baskı ve atak futbolla çekişmeli mücadeleye başladı. Oyunun ilerleyen bölümlerinde toparlanan Acarspor Yalovaspor’un ataklarına cevap vererek Jestbahis Yeşil Kırmızılı ekibin kalesinde etkili olmaya başladı. Ancak ilk yarıda her iki takımda geliştirdiği ataklardan gol bulamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına da her iki takımda atak başlayarak golü arzuladılar.

Başa baş geçen mücadelede hem Yalovaspor hem de Acarspor birbirlerinin kalelerinde tehlikeli olurken son vuruşlarda etkisiz kalınca aradıkları golü bir türlü bulamadılar. Karşılaşmanın uzatma dakikalarına daha istekli giren Yalovaspor oldu. 80+2. Dakikada atak geliştiren Yalovaspor sol köşe gönderinden korner kazandı.  Korner atışında topun başına Muhammet Sarıgül geçti. Muhammet’in ceza sahasına kavisli gönderdiği topta oluşan karan bolde topu arka direkte önünde bulan Şahin meşin yuvarlağı Yalovaspor ağlarıyla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra maçın hakemi İlhan Akşakar müsabakayı sonlandırırken Yalovasporlu oyuncular şampiyon olmanın sevincini yaşarlarken Acarsporlu oyuncular ise Akşakar’a itirazda bulundular. İtirazları sonrasında Acarspor’dan Furkan Molla İlhan Şakar’dan kırmızı kart gördü.

Maç sonunda yağmur altında kupa törenine geçilirken U-16 Ligi B grubu 1.’si Acarspor’a ve Yalova

U-16 şampiyonu Yalovaspor’a kupalarını Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Keser verdi.

 

U-16 Final

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: İlhan Akşakar***, Gürsel Tekin***, İrfan Demir***

Yalovaspor: Uğur***, Onurhan***, Yılmaz***, Cevat Berk***, Muhammed B.***, Ufuk***(Hakan**), Alperen***, Şahin***, Mehmet***(Serhat**), Muhammet Sarıgül***, Uğur***

Acarspor: Furkan Fil**, Yılmaz**, Ahmet**, Hüseyin**, Furkan Kuşuk**, Hasan Eser**, Furkan Molla*, Emirhan Urhan**(Emirhan Aydın**), Abdulsamet**, Yiğithan**, Hasan Yıldırım**

Goller: Dk. 80+2 Şahin 1-0

Kırmızı kart: Dk.80+4 Furkan Molla (Acarspor)

Editör: TE Bilişim