U19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 3-6 Mayıs 2012 tarihlerinde 73 ilden 136 takımın katılımıyla 24 grup merkezinde oynanmış ve 24 takım 2. Kademe'de mücadele etme hakkı kazanmıştı.

2. Kademe müsabakaları 4 grup merkezinde 24 takımın katılımıyla 16-19 Mayıs 2012 tarihlerinde oynanırken müsabakalar sonunda Afyonkarahisar Grup Merkezi'nde İstanbul Esenlerspor, Eskişehir Grup Merkezi'nde Konyaspor, Kütahya Grup Merkezi'nde Aydın Sağlıkspor ve Sivas Grup Merkezi'nde de Orduspor grup birincisi olarak finallere mücadele etme hakkı elde etmişlerdi.

1 Haziranda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan teknik toplantı ile yarı final eşleşmeleri belirlenmişti. 2 haziranda oynanacak yarı final müsabakalarının ardından 3 haziranda da final müsabakası ve 3.’lük, 4.’lük müsabakası oynanacak. Yalova’daki şampiyonayı Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.’lik ekiplerinin temsilcilerinin yakından takip etmesi bekleniyor.

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile yapmış olduğu bir dizi görüşmeler neticesinde U-19 Türkiye Şampiyonasının yarı final ve final müsabakalarını Yalova’ya aldırmıştı.

 

Editör: TE Bilişim