Yarı final müsabakasında Orduspor’u 4-0 ile geçen Yeşil Beyazlı ekip final müsabakasında karşı karşıya geldiği İstanbul Esenlerspor’u Serkan Abaz’ın (2) ve Mehmet Bağlı’nın golleriyle 3-1 mağlup ederek U-19’un kralı oldu.

 Yalova Atatürk Stadyumunda oynanan ve 2 gün süren 19 Türkiye Şampiyonası final müsabakaları kapsamında oynanan 3.’lük, 4.’lük müsabakasında ise Aydın Sağlıkspor ile Orduspor karşı karşıya gelirken 90 dakika sonunda 17’de Burak ve 68’de Metin’in attığı gollerle gülen taraf Aydın Sağlıkspor oldu ve turnuvanın 3.’sü oldu. Turnuvada gol atma başarısı gösteremeyen Orduspor ise 4. Olarak şampiyonayı tamamladı.

Final müsabakasında ise Orduspor’u 4-0 ile geçen Konyaspor ile penaltı atışları sonunda finale çıkan İstanbul Esenlerspor karşı karşıya geldi. Zorlu 90 dakikaya hızlı başlayan taraf Konyaspor olurken 4. Dakikada Serkan Abaz Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi.  Bu golden 5 dakika sonra Serkan Abaz’ın aşırtma vuruşu kale direğine çarparak oyun alanına dönerken Esenler defansı tehlikeyi önledi. İlk yarıya hızlı başlangıç yapan Yeşil Beyazlı ekip Konyaspor 16. Dakikada Mehmet Bağlı ile skoru 2-0’a getirdi. İlk yarı da İstanbul Esenlerspor’dan Onur Uğlu ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı da başka gol olmadı ve Konyaspor devre arasına 2-0 önde girdi.

İkinci yarıya 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan İstanbul Esenlerspor hızlı başladı ve 47. Dakikada Tugay’ın golüyle farkı 1’e indirerek skoru 2-1’e getirdi. Bu golden sonra İstanbul Esenlerspor baskılı oynamasına karşın beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Karşılaşmanın sonlarına doğru baskısını artıran Konyaspor 83’te Serkan Abaz’ın golüyle 3-1 öne geçti ve karşılaşmayı kazandı.

Müsabakanın hemen ardından U-19 Türkiye Şampiyonası için kupa törenine geçilirken şampiyonada dördüncü olan Orduspor’a kupasını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Gencer İlhan ve Mehmet Yörük verdi. Orduspor’u mağlup ederek 3. Olan Aydın Sağlıkspor’a kupasını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ömer Remzi Arıkan ve TFF Genel Sekreter Vekili Adnan Ersan taktim etti.

 Finalde Konyaspor’a 3-1 mağlup olarak 2. Olan İstanbul Esenlersporlu futbolculara kupasını TFF Milli Takımlar Sorumlu Üyesi Yemen Ekşioğlu ve Yalova ASKF Başkanı Harun Keser verdi. Rakiplerini bir bir dize getirerek Türkiye Şampiyonu olan Konyaspor’a ise şampiyonluk kupasını TFF Yönetim Kurulu Üyesi Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez ve Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete verirken Yeşil Beyazlı ekibin futbolcuları kupa sonrası büyük sevinç yaşadılar.

Kupa töreninde ayrıca katkılarından dolayı Federasyon yetkilileri tarafından Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’ye Yalova ASKF Başkanı Harun Keser’e, Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz’a ve Yalova İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç’a teşekkür plaketi verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim