Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yalova Havacılık ve Spor Kulübü’nün ortaklaşa açtığı ücretsiz yamaç paraşütü kursu sona erdi. 40 paraşüt tutkunun katıldığı kursu ise 15 sporcu başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı.
Kursun Mayıs-Eylül ayları arasında ücretsiz olarak yapıldığına dikkat çeken Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yumuk," Doğa sporları arasında  Yamaç Paraşütüne ilgi her geçen gün artmaktadır. Dünyada çok ilgi duyulan  ve son yıllarda ülkemizde özellikle turistik bölgelerde yaygınlaşan yamaç paraşütünün Yalova’da da sevdirilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ilk ücretsiz teorik ve uygulamalı yamaç paraşütü kursumuza 40 kişi katılmış ve 15 sporcumuz başarılı olarak uçuşların tamamlamıştır. Sporcularımızı tebrik ediyor desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
hava sporlarının Yalova’da hızla gelişen spor dalları arasında yer aldığını belirten Yalova GHSM Müdürü Metin Kaplan,” Yalova son yıllarda hızla gelişen ve adrenalini bol bir spor olan Yamaç Paraşütünün en gözde mekanı olma yolunda ilerlemektedir, emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim