19-21 Haziran 2015 tarihleri arasında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen 10 ülkenin katıldığı  uluslar arası Minik –Yıldız  Judo Turnuvasında adeta Yalova rüzgarı esti. Gebze Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı organizasyona Türkiye'den 11 şehrin yanı sıra , Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Çeçenistan, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Kazakistan'dan 170 sporcu katıldı.
2. Kurtuluş Kupası Uluslar arası Judo Turnuvasında Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Abdurrahim Kaymaz ve Judo İl Temsilcisi Timuçin Biçer'in önderliğinde Yalova Gençlikspor ve Yalovaspor takımlarından 15 sporcu ile yer aldı.
Judo antrenörü Abdurrahim Kaymaz,  müsabakaların zorlu olduğunu takım halinde 3. Olduklarını sporcuların kendilerini mahcup etmediğini çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.
Judo İl Temsilcisi ve Yalovaspor Judo Antrenörü ve Salon Sporları Genel Koordinatörü Timuçin Biçer," Sporcuların 28 Haziranda Rize'de yapılacak Türkiye şampiyonası öncesi iyi bir hazırlık antrenmanı olduğunu katılan tüm sporcuların derece alması ile Yalovaspor'un judo branşında katıldığı turnuvalardan sporcu sayısı ile derece alması başarı grafiğini yukarılara taşıdığını ve Yalova da Judo sporunun En başarılı branşlar arasında yerini almasından büyük mutluluk duyduk. Kendisinin çalışmalarına destek veren sayın Metin Kaplan'a teşekkür ediyorum" dedi.
Yalovaspor Kulüp Başkanı Hakan Suiçmez  Yalovaspor bünyesine salon sporlarında judoyu dahil etmekle iyi bir seçim yaptıklarını ve ileride tüm branşlarda faaliyette olacaklarını Amaç Yalova halkına hizmet olduğunu beyan etti.
Elde Edilen Dereceler Şöyle
Yalova Gençlikspor
Halil İbrahim Kaymaz     26 kg 1. (minik)
Metehan Zafer               26kg 2. (minik)
İrem Gülver                   40.kg 2. (Yıldız)
Leyla Kaymaz                28 kg 3. (minik)
Berrin Nazlı Işık             52 kg 3. (Yıldız)
Abdullah kaymaz           46 kg 3. (Yıldız)  
Yalovaspor
Emir ERMAN                   30 Kg 2. (minik)
Kutsal BİÇER                  34 Kg 3. (Yıldız)
Umut BEKAR                  30 Kg  3. (minik)
Emre ERMAN                 34 Kg 3. (minik)


Editör: TE Bilişim