13-15 Ocak 2015 tarihlerinde Antalya/Kemer’de düzenlenen Masa Tenisi Liseler Türkiye Şampiyonası’na Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nin altın raketleri damgasını vurarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Antrenörlüğünü Bayramali Yıldız’ın yaptığı ekipte, sporcular; Efecan Okumuş, Ziver Gündüz, İbrahim Gündüz ve Umut Emre Başsan yer aldılar. Türkiye’de önce 81 ilde yapılan ve 1030 takımın katıldığı elemelerin ardından, altı bölgede yapılan elemeler sonucunda, bölgelerinde ilk üçe giren takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar. Antalya’da yapılan bu şampiyonaya Kıbrıs’ın da katılımıyla toplam 19 takım katıldı.

Yapılan kura çekiminin ardından Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi 1. grupta yer aldı. Grubunda Ankara Özel Türk Yurdu Anadolu Lisesi’ni 3-0, Adana Kurt Tepe Mesleki Teknik Lisesi’ni 3-0, Antalya Atatürk Mesleki Teknik Lisesi’ni 3-0 ve son olarak da Konya Selçuklu Kocasinan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 3-0 yenerek grubundan lider olarak ana tabloya çıktı.

Ana tabloda Final maçında grubunda karşılaştığı Adana temsilcisi Adana Seyhan Özel Burç Vural Anadolu Lisesi’ni bu sefer de 3-1 yenerek, 2015 yılında da Türkiye Şampiyonu oldu.

Müsabakalar sonunda değerlendirmede bulunan Yalova Bahçeşehir Koleji Masa Tenisi Antrenörü B.Ali Yıldız; ‘’Müsabakalarda sporcularımızın gösterdiği performanstan oldukça memnunum. Sporcularımız zorlu bir müsabaka dönemi geçirirken onları hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır tutmaya çalıştık. Bu dönemi hasarsız atlattığımız için çok mutluyum. Geçen sene elde ettiğimiz Türkiye Şampiyonluğu’nu bu sene de koruduk. Sporcularımızla üç senedir üst üste Türkiye Şampiyonluğu yaşıyoruz. Müsabakalarda bizleri yalnız bırakmayan, müsabaka heyecanını bizlerle yaşayan Sayın Yalova Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar’a, Sayın Anadolu Lisesi Müdürümüz Veysel Çağlar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim.’’dedi.

Yalova Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar yaptığı açıklamada ; ‘’Sporcularımızı heyecan içinde takip ettik. Kurumumuzu ve ilimizi, hem sportif açıdan hem de ahlaki açıdan herkesin takdirini toplayarak en güzel şekilde temsil ettiler. Yalova Bahçeşehir Koleji olarak hedefimiz; ‘’Geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermenin yanı sıra, sportif ve sanatsal aktivitelerle de destekleyerek özgüvenlerini arttırmak, toplum içerisinde var olmalarını sağlamaktır. 2014 TEOG- 1 sınavında 9 öğrencimizin 120 soruda 120 net yaparak Türkiye Birincisi olmasının verdiği gururun ardından Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi Masa Tenisi takımımızın bu yıl da Türkiye Şampiyonu olması bu gururumuzu taçlandırmıştır. Bu başarıda emeği büyük olan Masa Tenisi Antrenörümüz Bayramali Yıldız’ı ve Türkiye Şampiyonluk Kupasını okulumuza kazandıran sporcularımızı kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Editör: TE Bilişim