Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun bitmesine 4 hafta kalırken ligde yer alan temsilcimiz Yalova VİP ise geçen hafta oynadığı İstanbul Üniversitesi maçının ardından düşmesi kesinleşmişti.

Geçen hafta gelen ertelemenin ardından yabancı oyuncuların çoğunun ülkeden ayrılmak istemeleri, yerli oyuncuların oynamaya istekli olmamaları, basketbol ekonomisinin futbola göre daha alt seviyede olması ve sağlık gibi faktörler hesaba katıldığında aranın ardından liglerin kaldığı yerden devam etmesi imkan dahilinde gözükmüyor.

TBF’nin Kadınlar Süper Liginde Fenerbahçe şampiyon ilan etmesi beklenirken Canik Belediyesi’ni düşürmeden TKBL’de ilk iki sırada yer alan Nesibe Aydın ve İstanbul Üniversitesi’ni Süper Lige dahil etmesi bekleniyor.

Bu kapsamda 26. Haftanın ardından TKBL’den düşmesi kesinleşen Yalova VİP için ise bir alt lig olan Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ne düşmemesi gündeme geldi. Liglerde düşme olup olmayacağı konusu tamamen gizemini korurken Avrupa’ya gidecek takımları da sıralamaya göre belirleyecek kararların tamamında hukuka uygunluk aranacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim