Yalova VİP, yeni sezon öncesi transferlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcimizin son transferi ise Elif Çiğdem Anaç oldu. VİP’in 2016-2017 sezonundaki rakibi olan Anadolu Üniversitesi’nde oynayan 1994 doğumlu ve 170 cm boyundaki Anaç oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.
23 yaşındaki genç oyuncu geçen sezon 31 maçta forma giyerken parkede 30.3 dakika ortalama süre ile kaldı. 7.5 sayı, 1.6. ribaunt ortalaması ile oynayan Elif Çiğdem Anaç maç başına 3.4 asist yaparken, 2 top çalma ile TKBL’de top 20’de 15. Sırada yer aldı.
Basketbol hayatına Antalya Koleji’nde başlayan Anaç, Çankaya Üniversitesi, Mudanya Belediyesi Dinçspor ve son olarak Anadolu Üniversitesi formalarını giydi.
Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı,” Corinne Lillie Costa transferinden sonra yerli oyuncu transferine yöneldik. Adana Aski’den Gülnur Akpınar ve Bahar Gökçeri transferlerinin ardından Elif Çiğdem Anaç’la gelecek sezon için anlaşma sağladık. Bu transfer hem takımımıza hem de sporcumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 


Editör: TE Bilişim