2014-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Liginde mücadele edecek olan Yalova VİP Gençlik ekibi transfer bombalarını patlattı. İlk olarak Makedon oyuncu Arin Agic’i renklerine bağlayan temsilcimiz As Osmaniye Gençlik’ten Melisa Sevim, Fenerbahçe altyapısından Ece Koşar ve Beşiktaş’tan Selin Uzun ve son olarak 1. Lig ekiplerinden Orduspor forması giyen Benan Uyar’ı kadrosuna kattı.  
Murat Yapıcı’nın başkanlığını ve antrenörlüğünü yürüteceği Yalova ekibi geçen sezondan Melis Eren ve Ayda Büyükbayrak’ı kadrosunda tutacak. 2 sezondur sayı yükünü çeken ve oyun kurucu mevkiinde oynayan Ebru Zeynep Çakmak ise aktif basketbol hayatına son vererek takım menajerliğine getiren Yalova ekibi 3 bomba transfere imza attı. 
Geçen sezon As Osmaniye Gençlik takımı ile TKB2L’de mücadele eden 1993 doğumlu ve 1.60 boyundaki Melisa Sevim, Beşiktaş altyapısında basketbola başladı. Daha sonra Yıldız kategorisinde, Genç seviyesinin son senesine kadar 3 yıl boyunca DSİ forması giyen Sevim, ilk profesyonel sözleşmesini ise Mersin Üniversitesi takımı ile yaptı.
Yalova ekibinin bir diğer transferi olan Ece Koşar ise 1996 doğumlu ve 1.75 boyunda. 4 numaralı pozisyonda görev yapabilen oyuncu, Çankaya Üniversitesi, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarının formasını giydi. Koşar, son 2 sezon Fenerbahçe forması ile Gençler Türkiye Şampiyonluğu yaşadı.
Bu sezon güçlü bir kadro ile lige iddialı girmek isteyen Yalova ekibinin son transferi ise, Selin Uzun oldu. 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda görev yapabilen oyuncu, 1996 doğumlu. Beşiktaş altyapısından yetişen oyuncu, siyah-beyazlılar ile pek çok başarı elde etti.
Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligde Orduspor forması giyen 1994 doğumlu oyun kurucu Benan Uyar artık Yalova ekibinin formasını giyecek. İstanbul Üniversitesi altyapısından yetişen 1.70 boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda oynayan Benan Uyar, 2012-2013 sezonunu TKB2L takımı Homend Şirince’de geçirmiş, geçen sezon ise Orduspor ile TKBL deneyimi yaşamıştı.
Editör: TE Bilişim