Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova VİP, Antalya’da oynanacak Federasyon Kupası için bu şehre gitti. A Grubunda yer alan perilerimiz, 25-30 Eylül tarihlerinde Edirne Belediyesi Edirnespor, Mersin BŞB Gelişim, Kastamonu Basketbol, Fenerbahçe Gelişim, Urla Belediyesi ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.
Hazırlık dönemi kapsamında 4 maç yapan VİP, bunlardan 3’ünü kazanırken 1’ini kaybetti. 25 Eylülde start alacak Federasyon Kupası maçları öncesinde ise Caner Yıllar’ın ekibi Yalova’da oynadığı maçta Bayraklı Belediyesi’ni 73-68’lik skorla devirdi.
Antalya’da ki Federasyon Kupası’nda Yalova VİP ilk maçında Kastamonu Basketbol ile karşılaşacak. Periler ardından  Mersin BŞB Gelişim, Fenerbahçe Gelişim, Urla Belediyesi ile oynadıktan sonra Edirne Belediyesi Edirnespor maçıyla grup sürecini tamamlayacak.
“Gruptan çıkmak istiyoruz”
Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı,” Antalya’da oynayacağımız Federasyon Kupası maçları sonrasında adımızı 8’li finallere yazdırmak istiyoruz. Geçtiğimiz seneye oranla bu yıl iyi bir gruba düştük. Takımların hepsi denk. Ancak bizim hedefimiz gruptan çıkmak olacak” dedi.
“VİP Staffını geliştiriyor”
2017-2018 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde yer alacak Yalova VİP teknik ekibini de geliştiriyor. Caner Yıllar’ın yardımcılığına Ece Koşar’ın getirilmesinin ardından bu kez Fenerbahçe Kadın Basketbol altyapı takımlarında uzun yıllar çalışan  Recep Karabayır, VİP’in teknik ekibine katıldı.

Editör: TE Bilişim