Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova VİP’te dönüş programının hayata geçmesiyle birlikte teknik ekipte de yeni yapılanma oldu.
3 sezondur kulübün hem sportif direktörlüğünü hem de başantrenörlüğünü üstlenen Caner Yıllar, bundan sonraki dönemde sadece sportif direktör olarak görevine devam ederken, başantrenörlük görevine ise Koray Erdoğdu getirildi.
Yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı, “ 3 sezondur kulübün tüm idari ve teknik konularında başarıyla bugünlere gelmesine yardımcı olan Halil Caner Yıllar, İstanbul’da oturduğu için, çocuğun okul durumu ve özel işleri dolayısıyla Yalova’da devamlı olamayacağını, sadece Sportif Direktör anlamında katkı verebileceğini ve bu konuda profesyonel birinin tam gün mesai yapmasının faydalı olacağını bildirdi. Biz de kendisiyle Sportif Direktörlük görevi kapsamında araştırma yapıp, uygun bir ismi göreve getirmesini rica ettik. Kendisi de yaptığı görüşmeler sonucunda Kocaeli Üniversitesi BESYO Öğretim görevlisi ve Basketbol antrenörü Koray Erdoğdu ile anlaştı. Bugün itibarıyla yeni antrenörümüz görevine başlayacak ve hafta sonu Fenerbahçe Gelişim karşısında sahaya çıkacak. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Sportif Direktör Halil Caner Yıllar ise “ Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı ile biz bir aileyiz. Takımımız için hangisi hayırlısı ise biz onu uygularız. Yalova’ya taşınmak kulüp için çok önemli maddi artı sağlayacak her şeyden önce, fakat ben sezon ortasında böle bir değişikliği kendi adıma yapamam. Düşündüğümüz en iyi ortak çözüm buydu. Güvendiğimiz bir arkadaşı göreve getirdik, hem böle kan değişikliği takımlara da olumlu yansır ve denemekte fayda da vardır. İnşallah bu hafta itibarıyla seri galibiyetler alarak ligin ilk yarısını istediğimiz çizgide bitireceğiz. Ben de bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Sportif Direktör olarak takımıma katkıda bulunmaya saha dışında devam edeceğim” dedi.
Koray Erdoğdu kimdir?
Kocaeli Üniversitesi BESYO Öğretim görevlisi olan, Koray Erdoğdu İzmit basketbolunun sevilen ve saygı duyulan simalarındandır. 1980 doğumlu ve evli olan Koray Erdoğdu bugüne kadar erkek takımlarında Kocaelispor, Adliyespor, Kocaeli Üniversitesi, İzmit Basketbol İhtisas ve Gemlik Gücümspor ile gerek EBBL ve gerekse TB2L’nde antrenörlük görevlerinde bulundu. Ayrıca gerek Kocaeli Üniversitesi Kadın Basketbol takımında, gerekse şimdiki adıyla TKBL takımlarından Kocaelispor kadın basketbol takımında da görev yaptı.
“VİP Evine Dönüyor”
2012 yılından bu yana ilimizi bayan basketbolunda temsil eden Yalova VİP, artık tüm çalışmalarını Yalova’da gerçekleştirecek. Kulüp tesisleşme ve maddi sorunları aşmasıyla birlikte önümüzdeki hafta ilimize taşınacak. 
Uzun yıllardır A takım çalışmalarını İstanbul'da sürdüren TKBL temsilcisi Yalova Vip Gençlik artık tüm antrenmanlarını Yalova'da yapacak.
Bu konuda açıklama yapan Yalova VİP Kulüp Başkanı Murat Yapıcı, " gerek tesis sorunu, gerekse sporcu lokasyonu ve maddi konular dolayısıyla A takım çalışmalarımız bir süredir İstanbul'da olmaktaydı. Her zaman tam anlamıyla Yalova'ya geçmek hedefimizdi. Şartlar artık oluştu, gerekli tüm hazırlıkları tamamladık. Özellikle altyapı çalışmalarımız da meyvesini vermeye başladı. Altyapı sporcularımız artık A takımdaki ablalarıyla beraber olacaklar ve hedefledikleri A takım kadrosuna girmeye başlayacaklar. Konaklama ve tüm iaşe çalışmalarını da tamamladık. Yerli ve yabancı oyuncularımız Yalova'da kulübümüzün ayarladığı tesislere hafta başı itibarıyla yerleşmiş olacaklar. Bundan sonra Yalova'da yaşayacak ve çalışacaklar. Yalova'nın kadın basketbolundaki temsilcisi hem altyapısı hem de A takımıyla beraber artık kendi şehrinde olacak. Uzun yıllardır planladığımız ve söz verdiğimiz uygulamayı yaptık. Herkes için hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim