Türkiye Wushu Kung Fu  Federasyonu 2018 yılı faaliyetleri kapsamında ki Minikler Yıldızlar Gençler ve Büyükler Wushu Türkiye Şampiyonası 4-14 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Antalya’da yapılan müsabakalarda Yalova 2 tane altın madalya kazanırken, 2 tane gümüş ve 1’de bronz madalya kazandı.
Sporcularımızdan Atakan Koçalan, büyükler tao’da iki tane altın madalya kazanırken, Kudret Uzundiz tao +90 kiloda ve Erçin Şirin ise büyükler sanda 90 kiloda gümüş madalyanın sahipleri oldular. Mehmet Akkuş ise 60 kiloda bronz madalyayı boynuna taktı.
“Antalya’da Yalova’yı başarıyla temsil ettik”
Wushu İl Temsilcisi Milli Takım Teknik Direktör Ali Kanberoğlu, “Şampiyonadan 5 madalya ile dönmenin gururunu yaşıyoruz, özverili ve yoğun çalışmalarımızın karşılığını aldık çok şükür. Elde ettiğimiz başarılar neticesinde 5 sporcumuz milli takıma davet edilmiştir. Millilerimiz milli takımda Avrupa Şampiyonasına ve Balkan Şampiyonasına hazırlanacak inşallah katıldığımız şampiyonlarda muvaffak oluruz” şeklinde konuştu.
“Bizi gururlandırdılar”
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Ulusal ve Uluslar arası bir çok şampiyonada ilimize ve ülkemize büyük başarılar kazandıran sporcularımızı ve Ali Kanberoğlu’nu tebrik ediyorum. Ayrıca  Milli takıma davet eden sporcularımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim