Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Yalova 3 bant bilardo liginde 32 sporcu mücadele ediyor. Puan usulü yapılan 2014 Yalova 3 bant bilardo liginde kazanan bilardocular 2 puan alıyor. Yaklaşık 3 ay sürmesi planlanan ligde her sporcuya Yayla Kardeşler tarafından hediye verilecek. Ayrıca ilk 4’e giren sporcular ise kupa ile ödüllendirilecekler.

Lig sonunda ilk 16’da yer alacak sporcular gelecek sezonun 1. Liginde yer alırken, sonraki 16’daki bilardocular ise 2. Ligde mücadele edecekler. Sonraki sezon ise 1. Ligde yer alan sporculardan son dördü 2. Lige düşecek. 2. Ligde ilk 4’de yer alan sporcular ise yeni sezonda 1. Ligde mücadele edecekler.

2014 Yalova 3 bant bilardo liginde bu yıl Hakan Adıgüzel, Mustafa Saraç, İrfan Yapıcı, Erol Hamarat, Erhan Arıcı, Orkun Parlak, Murat Yıldız, Veysel Çelik, Tolga Sütaş, Hakan Çakıroğlu, Ufuk Görtay, Celal Balcı, Murat Özdemir, Semih Pehlivan,  Orhan Yetim, Vedat Akyol, Abdurrahman Baltacı, Refik Yayla, Kemal Yılmaz, Ferdi Akgün, Kerim Güler, Ali Aksoy, Cihan Yeşilyurt,  Metin Yücebaş,  Hakan Düner, Cihan İnci, Zafer Ölmezler, Zafer Adıgüzel, Bülent Arslan ve Cevat Duman mücadele ediyor.

Editör: TE Bilişim