İtalya’nın Sardunya Adası’nda yer alan Cagliari şehrinde31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Okullar Arası Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda büyük bir başarı gösteren Yalova Anadolu Lisesi sporcuları hem ülkemizi hem de ilimizi başarıyla temsil edecek 5.’lik unvanıyla Yalova’ya döndüler. Yalova Anadolu Lisesi sporcuları İtalya’da Yunanistan, Estonya, İngiltere, İtalya, İrlanda, Polonya, Bulgaristan, Lüksemburg, Belçika, Çin, Çin Taipei, Porto Riko, İsrail ve Almanya’dan gelen sporcularla mücadele ettiler.

Temsilcimiz ilk turda Lüksemburg, Çin, İrlanda ve Bulgaristan’dan gelen sporcularla mücadele ettiler. İlk karşılaşmasında Çin’e şanssız bir şekilde 7-1 mağlup olan Yalova Anadolu Lisesi Sporcuları ikinci maçında da Lüksemburg’a da 4-3’lük skorla mağlup oldu. Gruptaki üçüncü maçında Bulgaristan’ı 7-1 ve son maçında da İrlanda’yı 7-0 deviren raketlerimiz, Çin ve Lüksemburg’dan sonra gruptan 3. olarak üst tura yükseldi.

İkinci turda Almanya’ya 4-0 boyun eğen genç raketlerimiz, daha sonra Fransa’yı 4-0 mağlup ederek 5.’lik müsabakası oynamaya hak kazandı. İngiltere’yi de 4-0 gibi rahat skorla geçen Yalova Anadolu Lisesi sporcuları dünya 5.’liği elde etti.

İtalya’nın Cagliari kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda birinci Çin, ikinci Çin Taipei, üçüncü Almanya, dördüncü Polonya ve beşinci Türkiye olurken İngiltere altıncı, Fransa yedinci, Lüksemburg ise sekizinci olarak turnuvayı tamamladı.

İtalya’da dünya 5.’si olan Yalova Anadolu Lisesi sporcularına ve okul müdürü Rıdvan Acar’a ilk ziyareti ise MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular gerçekleştirdi. Topçular beraberinde Adnan Kırtay ve Sami Bahçekapılı Rıdvan Acar’ı ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

Yalova Anadolu Lisesi’nin Dünya Şampiyonası’nda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini belirten MHP İl Başkanı Topçular, raketleri tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalova Anadolu Lisesi Müdürü Rıdvan Acar, “Çin’e karşı tek set alan takım biziz. Büyük sevinç yaşadığımız şampiyonada Fransa ile eşleştiğimizde ayrı bir heyecan yaşadık. Fransızları 4-0 mağlup ettik ve 5.’lik karşılaşmasında da İngiltere’yi devirerek ilk 5’te yer aldık. Sporcularımızı, hocalarımızı ve bizlere destek verenlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim