Yalova’nın en köklü ve en iyi özel okulu olan Yalova Bahçeşehir Okulları, eğitiminin yanı sıra sportif  başarı konusunda da dünyaya ismini duyurmuş bir kurum olarak , kurumunda  benimsetmeye çalıştığı spor kültürünü ilimizde 7'den 77'ye yaygınlaşması ve daha sağlıklı bir nesil yetişmesi konusunda ‘’Kaliteli hayat hareketle başlar’’ sloganıyla spor kültürünün her kesimde yaygınlaşmasını istiyor.
Okulun beden eğitimi zümresinin hazırladığı halk koşunu, Yalova Bahçeşehir Okulları ve Acar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar, her yıl 29 Ekim den önceki Pazar günü düzenlenmesini ve ilimizde gelenekselleşmesini hedeflediklerini, yeni yetişen nesilde başta obezite, skolyoz, eklem rahatsızlıkları ve psikolojik rahatsızlıkların arttığını, insanların spora yönlenerek bu rahatsızlıkların minimuma inebileceğini belirtti.
23 Ekim 2016 Pazar günü Yalova Öğretmen Evi önünden saat 11.00’de başlayacak olan halk koşusu heykel meydanında sona erecektir. Tüm Yalova halkının davetli olduğu koşunun kayıtları, başlangıç yerinde saat 10.00- 11.00 arasında yapılacaktır. İlk 3 dereceyi elde eden katılımcılara madalya ve altın ödülü verilecektir.   

 

             

 

Editör: TE Bilişim