Yalova Bahçeşehir Okulları masa tenisi küçük erkek takımı 27-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Kastamonu’da yapılan MEB Küçükler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. 
 Emir Baha Sönmez, Efe Hacıoğlu, Berhak Karaalp, Ekin Bahtiyar Toprak ve Özgün Göksal ile mücadele eden Yalova Bahçeşehirli raketler, önce il maçlarında il şampiyonu olarak bölge maçlarına katılmaya hak kazandılar. Türkiye'de 8 bölgede yapılan müsabakalarda, Yalova Bahçeşehir Koleji Eskişehir bölgesinde yer aldı ve buradan da 1. takım olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 27-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Kastamonu'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na toplam 25 takım katıldı. Bahçeşehirli raketler 8.grupta yer aldılar. Grubunda oynadıkları Kocaeli Özel Conk Bayırı Koleji'ni 3-1, Isparta Ülkü Ortaokulu'nu 3-0 ve İnegöl Atatürk Ortaokulu'nu 3-0 yenerek gruptan 1. çıkarak ana tabloda 16 takım arasında yerini aldı.  Eleme maçlarında Mardin İstiklal Ortaokulu'nu 3-0 yenerek ilk 8'e kaldı. İlk 8'den sonraki maçlar çift eleme şeklinde oldu. İlk turda İstanbul Şişli Terakki Ortaokulu'nu 3-0 yenen Bahçeşehir Koleji ilk 6 takım arasına kaldı. Ardından karşılaştıkları Ankara Özel Samanyolu Kolejini 3-1 ve İstanbul Özel Medeniyet Kolejini 3-2 yenen Yalova Bahçeşehirli raketler finale kalmış oldular. Finalde Ankara Özel Samanyolu Ortaokulu ile karşılaşan Yalova Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 Öğretim Yılında Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.  
Müsabakalar sonunda değerlendirmede bulunan Masa Tenisi Bölge Antrenörü Bayramali Yıldız; Öneleme maçları ile birlikte 1000 okulun üzerinde okulun yarıştığı müsabakalarda sporcularımız oldukça iyi bir performans ortaya koymuşlardır. Bir takım olan ilimizin kontenjanı iki takıma çıkmıştır. Müsabakalarda yarışan ekibimizdeki sporcularımız 2004 ve 2005 doğumlu sporculardır. Önümüzdeki sene aynı ekibimiz ile aynı kategoride yarışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde de sporcularımız zirveyi kimseye bırakmayacaklardır.
Yalova Bahçeşehir Okulları Yönetim kurulu başkanı Mesut Acar, “Daha önce mezun ettiğimiz öğrencilerimiz şu an eğitimleri ile birlikte sportif yaşamlarını da sürdürmektedirler. Yeni yetişen bu ekibimiz de büyükleri gibi iyi yerlere gelecektir. Yalova Bahçeşehir Okulları olarak amacımız, çocuklarımızın akademik başarılarının yanında, sosyal ve kültürel başarılarını da  destekleyerek topluma faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır. İlimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eden ekibimizi elde ettikleri büyük başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim