Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 25-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında Konya Rixos Otelde yapılacak. 76 takımın mücadele edeceği şampiyonaya Yalova'dan iki takım toplam 31 sporcu 2 antrenör ile katılacak. Geçen sene direk katılım hakkını elde eden Yalova Belediyespor ve Yalova Altınkale Satranç Spor Kulüpleri ilimizi temsil edecek.
Yalova Belediyespor 16 kişilik geniş kadrosu ile turnuvanın iddialı takımları arasında olup sıralamada dçrdüncü olarak başlıyor.Yalova Altınkale Satranç Spor kulübü ise ilk kez katılacağı Şampiyonada 76 takım arasından 18. olarak başlamaktadır. Altınkale Satranç Spor Kulübü 15 kişilik bir kadro ile şampiyonada ilimizi temsil ederken şampiyonayı ilk altı sırada tamamlayan takımlar Satranç birinci ligine yükselirken 6-16. sırada tamamlyacak takımlar 2016 sezonunda kulüpler şampiyonasına direk gitme hakkını elde edecekler.
Yalova belediye spor Satranç takımı sorumlusu Abdurahman Baltacı," İyi bir takım kurduk. Takımın yüzde 95'inin Yalova Belediyespor'un kendi alt yapısından oluşuyor. Şampiyonada kendi alt yapıları ile oynayan nadir kulüplerden birisiyiz. Bir çok kulübün tranferlere büyük bütçeler ayırdılar. Yalova Beledyespor'un ise kendialt yapısından yetişitirdiği sporcularla iddiialı bir takım oldu. Bizlere her zaman destek olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediyespor Kulübü başkanı Resul Kocaağa ya teşekkür ediyorum" dedi.
Altınkale Satranç Spor Kulübü antrenörlerinden Baran Demir ise kendilerinin aslında bir satranç eğitim merkezi olduklarını kulüpler şampiyonasında takımların kadrolarına en fazla 16 sporcu yazabildikleri için yetiştirdikleri ve Yalova Belediyespor'da oynayan sporculardan 16 kişilik kadroya giremeyen sporcuları da kazanmak için bu takımı yeni kurduklarını Yalova'da yapılan kulüpler şampiyonasında birinci olduklarını ve Kulüpler şampiyonasına gitme hakkını elde ettiklerini ve böylelikle takımda oynayan sporcularında bu deneyimden faydalanabileceklerini ve bunun genç sporcular için çok önemli olduğunu 15 kişilk bir kadro ile Konyada oynayacaklarını dile getirdi.
Editör: TE Bilişim