10-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Samsun'da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası'na Yalova Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nün raketleri damgasını vurdu. 3 kategoride yapılan müsabakalar sonunda takım halinde, çiftlerde ve ferdi müsabakalarda birinciliği kimseye bırakmadı. Turnuvanın en ilginç maçları ise Takım ve Çift Erkekler müsabakalarında şampiyonluk için Yalovalı raketlerin karşı karşıya geldiği maçlar oldu.

Eleme gruplarını geçerek gelen 24 ekibin mücadele ettiği takım maçları iki gün sürdü. Antrenör Bayramali Yıldız idaresinde; Hüseyin Durmaz, Özgün Öztürk, Alparslan Gündüz ve Emrah Gümüş'den oluşan A Takımımız, üstün bir performans göstererek oynadıkları tüm maçları 3-0 kazanıp finale adını yazdıran ekip oldu. Antrenör Kadri Kocacenk idaresinde; İbrahim Gündüz, Efecan Okumuş ve Ziver Gündüz’den oluşan B Takımımız da oynadığı maçları 3-1’lik skorlarla kazanarak adını finale yazdıran diğer ekibimiz oldu. Finalde karşı karşıya gelen iki ekibimizin maçını izleyiciler büyük heyecan içerisinde izlediler. Yalova Belediye Gençlik ve Spor Kulübü A Vdcasino takımı final maçını 3-1 kazanarak Türkiye Şampiyonu, B Takımı da Türkiye 2.si olmuş oldu.

 

Tek Erkek Şampiyonu da Yalova’dan.

164 erkek sporcunun mücadele ettiği ferdi müsabakalarında Hüseyin Durmaz, KKTC’li rakibini 4-3 yenerek finale yükseldi. Final maçında da Bursalı rakibini 4-1 mağlup eden Hüseyin Durmaz Gençler Türkiye Şampiyonu olmuş oldu.

 

Başkan Koçal: “Gurur Duyuyoruz”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, ‘Başarıların lokomotifi haline gelen masa tenisi takımımızın katıldığı her şampiyonada elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor’ diyerek, şunları söyledi; “Teknik ekibimiz, sporcularımız gelecekteki daha büyük başarılar için emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu güvenle müsabakalara çıkan ekibimiz tıpkı Samsun’da olduğu gibi tüm kategorilerde kürsünün değişmez ismi oluyor. Kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim