Doğa yürüyüşleri ve kültür gezileri düzenleyerek eko turizmin tanıtılmasına, çevre bilincinin oluşturulmasına ve ekolojik yaşamın sürdürülebilirliğine dikkat çekmek için etkinlikler düzenleyen grup üyesi Ahmet Yiğit tarafından Düzce Melen Çayı’na rafting etkinliği düzenlendi.

Grup üyesi Ahmet Yiğit, doğa yürüyüşlerinin dışında diğer doğa sporlarının da yapılacağını ve grup olarak ilk kez rafting etkinliği yaptıklarını dile getirdi. Etkinliğe katılan 19 kişilik grupla doğanın içinde güzel bir tesiste kahvaltıdan sonra adrenalin dolu bir rafting yaptıklarını ve etkinliğe katılanların rafting sporundan çok memnun kaldıklarını belirten Yiğit, bundan sonra da doğa sporlarına ait etkinliklerin düzenlenerek tüm doğa severlerin doğa sporları etkinliklerden faydalanmalarını amaçladıklarını söyledi.

Yalova’da çok sayıda doğaseverin doğayla buluşmasına sebep olduklarını belirten Yiğit, bundan sonra da ekolojik yaşamın korunması ve Yalova’nın eko turizme kazandırılması için etkinliklerin yapılacağını dile getirdi. Yiğit,  Yalova’da bulunan Yeşil -Mavi Yol üzerinde bulunan orman köylülerinin eko turizme kazandırılması için diğer illerdeki doğa yürüyüşü gruplarını da Yalova’da doğa yürüyüşü yapmaları için davet ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim