Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele edecek Yalova Group Belediyespor, Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı. Türkiye Basketbol 1. Liginde sıkıntılı günler yaşayan takımların ligden çekilebilmelerinin gündem de olduğu şu günlerde temsilcimiz TBF’ye gerekli başvurularını yaparak beklemeye başladı. 
Türkiye Basketbol Federasyonu ise TB1L’de yer alacak takımların 19 Temmuz 2016 tarihinde belli olacağını açıkladı. Bilindiği gibi Konyaspor Türkiye Basketbol 1. Liginde yer almayacağını açıklamış ve yerine Yalova Group Belediyespor’un grubunda yer alan ve final grubunu üçüncü sırada noktalayan İstanbulspor 1. Lige yükselmişti.
Geçen sezon TB1L’de mücadele eden Sinpaş Denizli Basket’in bu sezon liglerde yer almayacağı bununla ilgili yazıyı ise 18 Temmuz pazartesi günü federasyona göndermesi bekleniyor. Yine 1. Ligde yer alan Melikşah Üniversitesi’ne kayyım atanması, Finalspor’un ise hiçbir girişimde bulunmaması bu takımlarında çekilme olasılığını artıyor. 
Türkiye Basketbol 1. Liginin gedikli takımlarından Pertevniyal’in de Anadolu Efes’le ikili ilişkilerinin sona ererken kulübün bir menajerlik şirketiyle anlaşmasının ardından kapanmanın eşiğinden döndü. 
Hali hazırda Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele edecek Yalova Group Belediyespor ve OGM Ormanspor’un TB1L’e yükselmek için en güçlü adaylar olarak gösteriliyor. 
Editör: TE Bilişim