Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Yıldız Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda Yalova Gençlikspor 8’li finallere kaldı. Uzun süre sponsor arayan hentboldaki temsilcimiz, sporcu velisi olan Ziya Yavuz’un kaynak bulması ve Yalova Belediyesi’nin ulaşımı sağlamasıyla organizasyonda ki yerini almıştı.
Tamamen Yalovalı olan ve altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla Eskişehir’de mücadele eden Yalova GSK, ilk maçında Bursa ekibi Bosh’u 27-5 yenerek adını 8 finallere yazdırdı. Yalovalı hentbolcular ikinci maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile prestij maçını oynadıktan sonra final grubundaki üç rakibini bekleyecek  8’li finallerde gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar yarı finale yükselmeyi başaracak.
Yalova Gençlikspor hentbol antrenörleri Hüseyin Kutrup ve Uğur Akalp,” Yıldız Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonası’na başladık ve ilk maçımızı 27-5 gibi farklı skorla kazanarak eleme turunu aşıp 8’li finallere kaldık. Final grubumuz çok önemli. İnşallah burada da başarılı olup Yalova’ya kupa ile dönmek istiyoruz” dediler.

 

Editör: TE Bilişim