Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Güreş İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği Minik, Yıldız ve Gençler Güreş Liginde ilk hafta geride kaldı. 90. Yıl Spor Salonunda yapılan müsabakalarda Yalova Gençlikspor, Yalova Belediyespor, Tuna Spor Kulübü ve Altınova Tersaneleri Spor Kulübü’nün pehlivanları mindere çıktı.
Ligin ilk haftasında Yalova Gençlikspor ile Tuna Spor Kulübü ve Yalova Belediyespor ile de Altınova Tersaneleri Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Müsabakaları Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Ali Kayalı’da takip etti. İlk hafta maçlarında her takımdan 11’er güreşçi kilolarına göre 11’er sıklette mücadele ettiler. 
Geride kalan birinci haftanın ardından Tuna Spor Kulübü rakibi Yalova Gençlikspor’u 6-5, Yalova Belediyespor’da Altınova Tersaneleri Spor Kulübü’nü aynı skorla mağlup etti. 
Yalova’da ilk kez  güreş ligi gerçekleştirdiklerini belirten Güreş İl Temsilcisi Selim Acar, “Güreşin alt yapısını canlı tutabilmek amacıyla hedeflediğimiz Güreş ligi için öz verili çalışmalarımız devam etmektedir. Güreş Ligi, 2016 2017 güreş sezonuna daha iyi hazırlanmak ve daha başarılı olmak için güreşçilerin  fizik, kuvvet ve  kondisyonlarını değerlendirmek  acısından iyi bir fırsat olduğunu düşüyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim