Yalova Halk Eğitim Merkezi ve YOSK kulübü ilimizdeki engelli bireylerin daha çok spor yapabilmeleri için ortak bir proje başlattı.Yalova Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde başlayan Tekerlekli Sandalye Basketbol Kursiyerleri kapalı spor salonunda çalışmalara başladı.
Yalova'daki rehabilitasyon merkezleri,Hastaneler ve Sosyal Hizmetler taranarak projenin tanıtımları yapıldı ve buradan Tekerlekli Sandalye Basketbol sporuna ilgi duyan sporcular tespit edildi. Bu oyuncular iki grup halinde ilk önce Tekerlekli Sandalye Temel Beceri Eğitimi ardından da Tekerlekli Sandalye Basketbol Eğitimlerini alacaklar.
Kursun antrenörü Murat Saltan, "Geçen sene takımımızın hem Avrupa'da hem de Süper Ligde aldığı başarılar ilimizde ses getirdi. Eskiden bizler sporcu ararken artık sporcular takımda yer alabilmek için bizlere ulaşıyorlar. Bizde kentimizdeki bu potansiyeli değerlendirmek ve yeni sporcular yetiştirmek istedik. Yalova Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Sadrettin Doğan ve müdür yardımcımız İsmail Baloğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Bünyelerinde Engelli vatandaşlar için bir çok kurs bulunmasının yanı sıra engellilerin spor yapabilmeleri için basketbol branşını  gönülden desteklediler. Kurs ekim ayına kadar sürecek olup, buradan eğitim alan sporcuların Takım altyapısına kazandırılması ve istihdamlarının sağlanması kursun hedefleri arasındadır" dedi.
Editör: TE Bilişim