Yalova OGESED, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edebilmek için son hazırlıklarını yaparken, 20 Temmuz Perşembe günü başvurusunu gerçekleştirecek. Geçen sezon ilimizde yerel lig olmaması sebebiyle Bursa Büyük Erkekler Ligi’nde tamamı Yalovalı oyunculardan oluşan kadrosuyla yer alan ve üçüncü olan OGESED TB2L’ye göz kırpıyor.
Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL)’yi kaldırmasının ardından Yalova OGESED gözünü Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne çevirmişti.
TBF’ye başvuracaklarını belirten Kulüp Başkanı İbrahim İnce, “Yeni sezonda Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi kalkacak. Biz geçen sezon Bursa Büyük Erkekler Ligi’nde yer alıyorduk ve sezonu üçüncü sırada tamamlamıştık. Yeni sezonda Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde yer alabilmek için müracaatımız olacak. Başvurumuzu yapacağız. Bununla ilgili olarak da TBF’ye 20 Temmuz Perşembe günü evraklarımızı vereceğiz. Sonrasında da başvurumuzun sonucunu bekleyeceğiz. İnşallah başvurumuz lehimize sonuçlanır ve önümüzdeki sezon Yalova’yı Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde temsil ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim