Yalova Atatürk Stadyumunun arkasında yapımına başlanılan 2500 kişilik spor salonu, Çınarcık ve Altınova’da yapılacak spor salonları ile birlikte tesisleşme yolunda önemli adımlar atılıyor.

Genç nüfusun oldukça fazla olması tesislerin yetersiz kalması hem Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nü hem de Spor İl Müdürlüğünü harekete geçirdi. Bu üç salonun yanı sıra Kadıköy futbol sahasındaki soyunma odalarının yeni sezona yetiştirilmesi planlanıyor.

2 Bin 500 kapasiteli spor salonu ve olimpik yüzme havuzu tesislerinin yapımına start verilirken Çınarcık’ta yükselecek olan spor salonunda yer teslimi yapıldı. Altınova’da yapılacak salon inşaatı için çalışmaların yeni yıl ile birlikte başlaması bekleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada diğer spor tesislerinde de onarım yenileme ve eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Tesisleşme konusunda açıklama yapan bulunan Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, “Yeni kapalı spor salonumuzda inşaat çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Olimpik yüzme havuzumuzun da ihale süreci tamamlandıktan sonra inşaatına start verilecek. Bunun dışında Kadıköy beldemizdeki futbol sahamızın mevcut hakem ve futbolcu soyunma odalarının ihale süreci devam ediyor. Süreç tamamlanır tamamlanmaz çalışmalara başlanacak ve sahamızı yeni sezona yetiştirmeye çalışacağız. Çınarcık ilçemizdeki yeni spor salonumuzun da ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Yakın zamanda çalışmalar başlanacak ve 2013 yılının sonuna doğru bitmiş olacak. Ayrıca ilimizde uzun yıllardır hizmet veren mevcut spor salonumuzun onarım, güçlendirme ve yenileme projeleri hazır. Gerekli yazışmaları Ankara’ya gönderdik ve bize gelecek raporlar doğrultusunda ihaleye açacağız. İhale süreci tamamlandıktan sonra da mevcut salonumuzun modernizasyon çalışmalarına başlanacak. Yalova il olduğu günden bu zamana kadar yapılan en büyük yatırımlara imza atıyoruz. Yalova, spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” denilerek açıklamaya son verildi.

 

Editör: TE Bilişim