Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2016 yılı eğitim programı içinde yer alan  “Çizgi Hakemi, Gözlemci Hakemi ve Kule Hakemi”  kursları Yalova’da yapılmasına karar verdi. Tenisin iki önemli unsur hakemleri için Yalova Tenis Kulübü’nün yaptığı müracaata Türkiye Tenis Federasyonu olumlu yanıt verdi.
Türkiye Tenis Federasyonu’nun uzman eğitimcileri 4-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Yalova’da Çizgi Hakemliği, Gözlemci Hakemliği ve Kule Hakemliği kurslarına katılarak eğitimleri tamamladılar. 
Yalova Tenis Kulübü Başkanı Nurullah Başol,” İlimizde ilk defa gerçekleşen  hakemlik kurslarına İlimizden ve çevre illerden  bir  çok tenis sever   katılarak çizgi, gözlemci ve kule hakemlik belgesini almışlardır.  TTF turnuva programları çerçevesinde Yalova Tenis Kulübü bünyesinde yapılacak her yaş gurubu turnuvalarda bu hakemlerimiz görev alabileceklerdir.  Her üç hakemlik kurslarına yaklaşık 80  kişi katılmıştır. Çizgi ve gözlemci kurlarını başarı ile bitirenler kule hakemlik kurslarına katılma hakkı kazanmışlardır. Kule hakemliğine katılan tüm kursiyerlerin tamamı kursu başarı ile bitirmişlerdir. Bundan sonra İlimizde yapılacak ulusal turnuvalarda kursu başarı ile bitiren bu hakemlerimiz görev alabileceklerdir.  Hakemlik kurslarının İlimizde ve Yalova Tenis Kulübü Bünyesinde gerçekleşmesini sağlayan Türkiye Tenis Federasyonuna ve Eğitmenlerine, Kulüp personelimize ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim