Sezgin Burak Azak Sensei’nin tarafından yürütülen seminer ile Aikido’ya gönül veren Yalova Üniversitesi öğrencilerine ve personeline yaklaşık 4 saat boyunca Aikido’nun incelikleri, teorik ve uygulamalı bir şekilde aktarılmıştır.

Seminer sonunda ise kuşak sınavına girmeyi hak eden Aikido Topluluğu üyesi dört sporcu da kuşak sınavlarına girmiş ve sınavları başarıyla geçerek, yeni derecelerini elde ettiler.

Sezgin Burak Azak Sensei Kimdir?

1976 İstanbul doğumlu olan Sezgin Burak Azak, 14 yaşındayken tanıştığı 4. Dan Yusuf Akyurt Sensei (şu anda 6. Dan) ile başladığı Aikido çalışmalarına, 6. Dan Nebi Vural Sensi (şu anda 7. Dan) ile aralıksız devam etmiştir. Yerli ve yabancı hocaların verdiği ulusal/uluslararası seminerleri takip etmekte ve gelişimini sürdürmektedir.

Aikido eğitimine ek olarak, 2012 yılında tanıştığı Gökhan Seçkin (TSKSR Türkiye Sorumlusu) ile TenshinShodenKatoriShintoRyu çalışmalarına başlamıştır. KatoriShintoRyu okulunun temel öğretisi olan, iaijutsu, kenjutsu, bojutsu ve naginatajutsu ve ileri seviye öğretisi olan Gogyo çalışmalarından oluşan eğitimine aralıksız devam etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışı eğitim seminerlerine katılarak bilgi ve tecrübesini geliştirmektedir.

2013 yılında tanıştığı LucianoMorgenstern (6. Dan MugaiRyu) Sensi ile MugaiRyuİadio çalışmalarına başlamıştır. SokeNiinaToyoaki ve LucianoSensi ile direkt olarak iletişimdedir ve Avrupa Federeasyonu’nun bir üyesi olan Mugenkai Organizasyonunu temsilen MugaiRyuMeishi Ha Türkiye sorumlusudur. Yurtiçi seminerler düzenlemekte ve yurtdışındaki eğitim seminerlerine katılmaktadır.

Aikido Federasyonu’nda uzun süre Teknik Kurul Üyesi olarak yer almış; Ulusal seminerlerde ve antrenör kurslarında hocalık, Ulusal Dan Sınavlarında Sınav Kurulu Üyesi görevlerinde bulunmuştur. Aikidobranşının yer aldığı TWF ve Aikikai ile ilişkilerini ve iş birliğini sürdürmektedir. Türkiye’nin birçok şehrinde Aikido ve İaido dersleri vermektedir.

Aikido 6. Dan Siyah Kemer, İaido 2. Dan Siyah Kemer ve 4. Kademe Antrenör belgelerine sahiptir. Mugenkai Organizasyonu baş antrenörü ve teknik direktörüdür.

Editör: TE Bilişim