Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ndeki temsilcimiz Yalova VİP Gençlikspor, Esra Türkcan’ı transfer etti. İstanbul Sancakspor altyapısında basketbola başlayan 21 yaşında ki oyuncu, sonrasında İzmir Edaspor, Mersin Kurtuluşspor Antalyanın Yıldızları Gençlik ve son olarak Mersin Basketbol Kulübü’nde forma giydi.
183 boyunca olan ve uzun forvet oynayabilen Türkcan, 2014-2015 sezonunda Antalyanın Yıldızları takımında 3.1 sayı, 4.1 ribaunt ve 0.1 asist, Mersin Basketbol Kulübü’nde ise 8 sayı, 3 ribaunt ve 0,2 asist ortalamaları ile oynadı. 
2012 ve 2013 Ümit Milli aday kadrosunda da yer bulan başarılı uzun sporcunun transferi sonrasında görüşlerini bildiren Kulüp Başkanı Murat Yapıcı " kadromuza takviyelerimiz devam ediyor, 2 yerli ve 1 yabancı oyuncu daha alarak, kadromuzu tamamlayacağız, 25 Ağustos gibi Yalova'da çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz" dedi.
Esra Türkcan,” Yalova ekibiyle anlaşmaya vardığım için çok mutluyum. İnşallah başarılı olacağım ve takıma katkı sağlayacağım. Yalova’da oynayacağım için heyecanlıyım” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim