Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Yalova VİP Gençlik Sportif Direktörlük görevine Halil Caner Yıllar’ı getirdi. Yıllar, 2014-2015 sezonunda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü'nü Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne çıkartmıştı.
Yalova VİP Gençlik Kulübü Başkanı Murat Yapıcı, 3 yıl sonunda KBSL’ye yükselmek istediklerini ve Halil Caner Yıllar’ın bu planın gerçekleşmesinde tecrübesiyle önemli bir rol üstleneceğini söyledi.
"3 yıl içerisinde Süper Lige çıkmak istiyoruz"
Hedeflerinin üç yıl içerisinde süper lig olduğunu belirten Yapıcı,“3 yıllık bir plan-proje yapıyoruz. İlk senemizde ilk hedef olarak play off oynamayı hedefleyen ve bu sene zarfında sportif, altyapı ve tesis yapılanması olarak başlangıcı düşünen bir kulüp olacağız. Gelecek sezon ise Süper Lig’e çıkma hedefinde olan bir takımın oluşumunun ön hazırlığını yapacağız. Lige çıkıldığında kalıcı olabilmek adına bu sezondan sportif başarının altyapısının hazırlıklarını tamamlayacağız. Halil Caner Yıllar Kocaeli Brisaspor, Migros, Bursa Yıldırım Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Edirne Belediyesi Edirnespor gibi takımların kuruluşunda, oluşumunda ve lige çıkmalarında emekleri olan ve 29 yıldır Kadın Basketbol’una hizmet eden, sayısız lig şampiyonlukları olan çok tecrübeli bir isim. Onun deneyimlerini biz de Sportif Direktörlük adı altında bizlerle paylaşmasından memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.
"Yalova'yı üç içerisinde merkez yapacağız"
Üç yıl içinde Yalova’nın kadın basketbolunda önemli merkezlerden birisi haline geleceğini ifade eden Halil Caner Yıllar, “Başkan Murat Yapıcı yakın arkadaşım, yıllardır kadın basketboluna Yalova ilinde hizmet etmeye çalışıyor. Bu bağlamda iki yıldır üst üste Kadınlar Türkiye Kupası ve eski adıyla TKB2L Terfi Müsabakaları’nın ilinde yapılmasına önayak oluyor. Bu sezon hedeflerini, amaçlarını ve beklentilerini paylaşarak beni de bu oluşumun içinde olmaya davet etti. Kendisine teşekkür ederim ve bu bağlamda 3 yıl içinde Yalova kentini kadın basketbolunun önemli merkezlerinden biri yapacağız. Hayırlı olsun diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Halil Caner Yıllar kimdir?
29 yıldır kadın basketbol takımlarında antrenörlük yapan Halil Caner Yıllar, Galatasaray, Kocaeli Brisaspor, İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü, Migros, Türk Hava Yolları, Bursa Yıldırım Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Kocaeli BŞB Kağıtspor, Samsun Basketbol Kulübü, Canik Belediyespor, Edremit Belediyespor ve Edirnespor takımlarında görev aldı.
Bu süreç içinde gerek altyapıda, gerek A takım seviyesinde 26 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 kez de Dünya Liseler Şampiyonluğu kazandı.  5 kez şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne takım çıkarma başarısı gösterdi. Kadınlar 1. Ligi’nde 2 kez Türkiye Kupası Finali, 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali, 1 kez Play Off Finali oynadı. Normal sezonu 2 kez Türkiye üçüncüsü, 2 kez de Türkiye dördüncüsü olarak bitirmeyi başardı.
Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarında da forma giyen milli basketbolcu Banu Yıllar ile evli olan, 1 kız çocuk babası Halil Caner Yıllar; geçtiğimiz sezon da ilk kez bir erkek takımı çalıştırmış ve EBBL’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü’nün Erkekler Basketbol İkinci Ligi’ne yükselmesini sağlamıştı.
Editör: TE Bilişim