Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde ki temsilcimiz Yalova VİP’in bu sezon ilk kez katılacağı Federasyon Kupası mesaisi bugün başlıyor. Lige önemli transferle başlayan son olarak Abdullah Gül Üniversitesi’nden Sümeyra Bayhan’ı kadrosuna katan temsilcimiz Antalya Kepez Spor Salonu’nda bugün Elazığ İl Özel İdare ile 13:00’da karşılaşacak. 
Yalova’nın perileri katıldığı Zafer Cup’ta ve İstanbul Cup’ta eksik kadroyla mücadele etmesine karşın ikinci olarak rakiplerine gözdağı vermişti. Antalya’ya tam kadro olarak hareket eden Yalova VİP A Grubu’nda Elazığ İl Özel İdare’nin yanı sıra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile grup birinciliği mücadelesi verecek.
Grup birinciliği için var güçleriyle savaşacaklarını belirten Yalova VİP antrenörü Caner Yıllar,” Zor bir hazırlık dönemi geçirdik. İki turnuvada başarılı sonuçlar aldık. Oyuncularım şimdi kupaya odaklandı. İlk maçımızda Elazığ İl Özel İdare ile oynayacağız. Rakibimiz zayıf görünebilir. Ancak basketbolda her an ne olacağını kestirmek güç. Biz ilk maçımızı kazanıp ikinci gün dinlendikten sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi maçına odaklanacağız. Hedefimiz birinci olmak. İnşallah bunu başarıp Yalova’ya döneriz” dedi. 
Editör: TE Bilişim