Su sporlarına elverişli olan ve Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun ardından yüzmede ilimizde hem kulüp sayısı hem de elde edilen başarılarda artmaya başladı. Yalova'da su sporlarındaki en büyük  eksiği  olan yüzme  branşında yeni bir kulüp  kuruldu.
Yeni kurulan Derinn 77 Yüzme Kulübü yüzme bilmeyen 6-16 yaş grubu tüm çocukların yüzme lisansına kavuşarak profesyonel şekilde  serbest, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek olmak üzere 4 stilde yüzmeyi öğretmek ve sporcularını Milli takım havuzuna katmak istiyor. 7 kişilik özel gruplar halinde eğitim veren Derinn 77 Spor Kulübü haftanın 6  günü profesyonel bir şekilde çalışmalarını Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yüzme havuzunda gerçekleştiriyor.
Derinn 77 Spor Kulübü antrenörleri Uğur Akalp ve Aslı Köse,” Eğitimlerimiz temel gruplar için 50 santimetrelik ile 1 metre derinlikte ki 30 derece sıcaklıkta başlangıç havuzunda ve orta ile üst seviye gruplar için ise 26 derece sıcaklık 25 metre uzunluk ve 2 metre derinlikte ki profesyonel havuzda vermekteyiz. Eğitimlerimiz tüm yıl boyunca devam edecek. Yüzmenin basta postür (  kiföz,skolyoz) bozukluklarının düzeltilmesinde ileri derece yararının olduğunu, bunun yanında   yüzme  sporu ile çocukların  kendilerine olan güven  duygusunun, konsantrasyon düzeyinin ve nefes alışveriş ritminin düzenlemektedir. Kulübümüze kayıt ve bilgi için Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ‘ne ait yüzme havuzu karşısında bulunan kulüp bürosuna veya 0505 063 12 92 nolu numaradan ulaşabilirler” diyerek sözlerini tamamladılar.

 

 

Editör: TE Bilişim