Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak 81 ilde aynı anda düzenlediği Amatör Spor Haftası ilimizde de 9-15 ekim 2017 tarihleri arasında coşkuyla kutlandı.
Yalova’da hafta boyunca 14 branşta etkinliklerle kutlanan “Amatör  Spor  Haftası” 15 Ekim Pazar günü katılımın yoğun  olduğu yürüyüş ve beraberinde 90. Yıl Spor Salonunda düzenlenen programla tamamlandı.   
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ASFK işbirliği ile koordine edilen Amatör Spor Haftası’nda düzenlenen faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması hedeflendi.
Programa Vali Yardımcısı ve Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İstanbul Milletvekili Osman Boyrazi, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Kalyon, Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan kulüp başkanı ve sporcular da katıldı.
Yalova’mıza  Avrupa ve Dünya, Balkan, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Ulusal ve Uluslararası Turnuvalarda Şampiyonlukları yaşatan milli sporcularımıza şilt takdimi yapıldı.Törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  83 Amatör Spor Kulübüne yolladığı 1380  adet malzeme dağıtımı yapıldı.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, sporcular için, Amatör Kulüplerinde başlayan spor hayatının profesyonelliğe geçiş sürecinde büyük önem taşıdığını, amatör ruhla profesyonelce spor yapıldığında başarının kaçınılmaz olduğunu bu başarıların kazanılmasında ailenin, okulun ve antrenörlerin çok önemli yer tuttuğunu vurguladı ve Amatör Spor Haftasında yer alan herkesi kutlayarak sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim