“Amatör Spor Haftası” Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenerek ülke genelinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanacaktır. Aynı zamanda faaliyetler kapsamında, lisanslı sporcularıyla aktif olarak yarışmalara katılan Amatör Spor Kulüplerine malzeme dağıtımı yapılacak olup; başarılı sporcular ve Spor Kulüplerine Şilt takdimi yapılacaktır.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek olan Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanacak. Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilecek. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Amatör Spor Haftası faaliyetleri Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan programlar doğrultusunda düzenlenecektir.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Amatör Spor Haftası faaliyetlerine tüm Yalovalıları davet etti.

 

Editör: TE Bilişim