Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Mustafa Özcan ilimize gelerek temaslarda bulundu. Dart İl Antrenörü Ahmet Aydın’la birlikte Özcan, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek bilgi aldı.
Aydın, 2016 yılının en faal branşı olan Dart’ın Türkiye genelinde faaliyet birincisi olduğunu, 2016-2017 yarışma sezonunda Türkiye Şampiyonalarında Yalova’yı temsil ettiğini madalya ve dereceler alarak Türkiye genelinde en iyi 16 takım arasına girildiğini, Ustalar Turnuvasında temsil edildiğini belirtti.
“Yalova’da turnuva düzenlemek istiyoruz”

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Mustafa Özcan,” Dart sporunun Yalova’da yeni başlayan bir spor branş oldu. Buna rağmen çok sevilerek hızla gelişti. Bizde bu gelişmeleri antrenör Ahmet Aydın nezdinde takip ediyoruz. Kendisini bu spora verdiği desteklerden ötürü kutluyoruz. Spor il müdürlüğümüzün desteği ile 2017-2018 sezonun için Yalova’da bir turnuva düzenlemek istiyoruz” dedi
“Yalova’da dart ilgi görmeye devam ediyor”
Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Yalova’da dart sporu son dönemde popülaritesini arttırdı. Bu sporun sevilmesi ve yaygınlaşmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi. Okullarda tanıtımların yapılması, okul müdürlerinin, sınıf öğretmenlerinin ve beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmeleri sayesinde bu branşın öğrenciler arasında yaygınlaşması ve sevilmesi sağlandı. Milli Takım Antrenörümüz Aydın’ın çabalarının meyvelerini vermeye başladığını ve 2017-2018 sezonun da başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Mustafa Özcan’a da ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim