Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul, TFF Amatör İşler Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 5 ve 6 Ocak 2019 tarihlerinde amatör maçların oynanmayacağını kesin bir şekilde dile getirdi. Son dönemde amatör futbol karşılaşmalarında artan şiddet ve yaşanılan üzücü olaylar yaşandığını belirten Erbul, Küçükköy taraftarı Muhammed Yücel (17) bıçaklanarak, hayatını kaybetmesinin derin üzüntü yarattığını söyledi.

Sezonun geri kalanın centilmenlik ve dostluk içinde geçmesini dileyen Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul,” Türkiye Futbol federasyonu yönetim kurulu üyesi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri federasyonu genel başkanı ve Amatör kurul başkanı Ali Düşmez ve yönetim kurulunun almış olduğu kara neticesinde geçen hafta İstanbul’da oynanan bir amatör küme maçında taraftarlar arasında gelişen kavga neticesinde 17 yaşında olan bir kardeşimiz bıçaklanarak ölümüne sebebiyet verilmiştir. Yaşan elim olayın keder ve üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesi ve sevenlerine Allahtan Rahmet diliyorum. Türkiye genelinde bu hafta oynanacak olan bütün amatör spor müsabakaları yaşanan olay nedeniyle alınan karar ile başka bir tarihe ertelendi” dedi.

Buna göre hafta sonunda start alması beklenen Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme Play-Off maçı, U-17 Ligi, U-15 Ligi Play-Off Final Grubu ve U-12 Final maçları ileri bir tarihe ertelenmiş oldu.

Editör: TE Bilişim