Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Minik Eller Hentbolda” projesi merkez ilçede bulunan Öğretmen Yusuf Ziya Orta Okulu, Cumhuriyet Orta Okulu, Zübeyde Hanım İlkokulu, Sevim Göğez Orta Okulu, Bahçelievler İlkokulu ve Orgeneral Selahattin Risalet Demircoğlu Orta Okulu’nda devam ediyor.
Öncelikle belirlenen 6 okulda dördüncü ve beşinci sınıfların beden eğitimi derslerinde projeksiyonda hentbol müsabakaları izlettirilerek hentbol oyun kuralları ve oyun hakkında bilgi verilirken tanıtım ve yapılan seçmelerin ardından 2005-2006 ve 2007 doğumlu sporcular 90. Yıl Spor Salonunda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 15:00 ile 16:30 arasında hentbol bölge antrenörü Uğur Akalp nezaretinde antrenman yapıyorlar.
Minik Eller Hentbolda projesi sorumlusu hentbol bölge antrenörü Uğur Akalp,” Minik eller hentbolda projesi ile Yalova’da uzun sureli bir sporcu potansiyelinin sağlanmasını amaçlıyoruz. Hentbolun el göz kondisyonu üzerinde denge üzerinde ve dikkat bozukluğu üzerinde pozitif etkilerini bu yönlerde sorun yasayan tüm öğrencilerin hentbola başlamasının sağlıkları açısından iyi olacağını vurgulayarak tüm velileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ücretsiz kayıt için Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor şube bürosuna veya 0554 886 73 99 nolu telefondan iletişime geçebilirler” dedi. 
Editör: TE Bilişim