Spor Genel Müdürlüğü’nün ‘Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında Yalova’da engelli vatandaşlar spor yapma şansı buluyor. 
Yalova GEnçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2014 Yaz ayları içinde açılan Engelliler İl Spor Merkezleri ile görme, işitme, zihinsel engellilere yönelik bisiklet çalışmaları Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde okuyan öğrenciler okul çevresinde bisiklet sporu yapmaya başladı.
Yalova Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı antrenörler Kamil Alev ve Muhammet Ali Delioğlu, engelliler branşında ilk kez bu yıl uygulanacak olan projeye ilginin yüksek olduğunu belirttiler. 
Alev ve Delioğlu, bu proje ile il merkezindeki ilkokul, ortaokullarda öğrenim gören engelli öğrencilerin, eğitim ihtiyaçları doğrultusunda akademik ve sosyal becerilerinin artırılması, tüm spor başarılarına katılımın desteklenmesi ve ailelerine etkin rehberlik hizmetleri sunulmasının amaçlandığını vurguladılar. 
Engelliler branşında ilk kez bu yıl uygulanacak olan projeye ilginin yüksek olduğunu dile getiren antrenörler, görme, işitme, bedensel, zihinsel engelli, otistik ve down sendromlu gençlerin ve ailelerinin engelli aracı ile okullarından alınıp tekrar bırakılması suretiyle derslere devam edileceğini söylediler. 
Editör: TE Bilişim