Türkiye Boks Federasyonu’nun 2017 faaliyetleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.
Artvin’in ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona 70 ilden 373 sporcu katılırken, minik boksörler şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Yalova’yı ise bu dev organizasyonda 2 antrenör ve 5 sporcu temsil etti.
Artvin Üniversitesi Kampüsü Spor Salonunda yapılan müsabakalarda ilimiz adına ringe çıkan sporcular 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı. Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nden Murat Can Kargın Alt Minik 62 kiloda Türkiye birincisi olurken, Armutlu Belediye Spor Kulübü’nden ise Ümit can Günsever ise bu kategoride Türkiye üçüncüsü oldu. Yine Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nden Fırat Atay ise Türkiye üçüncülüğünü kazanarak bronz madalyayı boynuna taktı.
“Armutlu’ya madalya ile döndüğümüz için mutluyuz”
Armutlu Belediye Spor Kulübü boks antrenörü Cafer Özbay,” Artvin’de yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan madalyalarla ile döndük. Yalova’yı başarıyla temsil ettik. Sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. Armutlu’da emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz.  İnşallah hem Yalova’mıza hem de Armutlu’muza önemli başarılar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim