Milli takım antrenörü olarak görev yapan Engin Terzi hem masterler hem de büyükler kategorisinde Dünya şampiyonluğunu kazandı. 60 ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği dev organizasyonda Yalovalı sporcular ayrıca 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Milli takım ve Yalova Bölge Antrenörü Engin Terzi,” 60 ülkeden 1500 sporcu katıldı. Yalova ilimizi temsil eden sporcularımızdan Emre Albaş U-21 yaş altı 65 kiloda dünya ikinciliğini kazanırken, Ali Demirer ise U-21 yaş altı +90 kiloda ve Muhammed Gümüloğlu U-21 yaş altı 80 kiloda, Mehmet Dönmez U-21 yaş altı 55 kiloda Dünya üçüncüsü oldular. Yalova’da Bilek Güreşi sporunu yaymak ve ülkemizi temsil edecek yeni Dünya Şampiyonları çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz, Hedefimiz olan madalya sayısına ulaşmanın gururu içerisindeyiz. Bize bu yolda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Yalovalı sporcuları kutlayan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” 8 gün süren şampiyonaya, ülkemizi ve ilimizi temsilen katılan sporcularımız 4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Bizlere yaşattıkları gururdan dolayı sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Engin Terzi, 5 farklı sıklette Dünya Şampiyonu olmuş tarihte ki tek sporcu olmasıyla dikkat çekerken, 1991 yılından bu yana büyükler kategorisinde 11 ve Masterlarda üçüncü Dünya şampiyonluğu oldu.

Editör: TE Bilişim